Selectie groepen

Bij SGS hebben we verschillende groepen om zo voor wat betreft leeftijd en niveau iedereen het juiste te kunnen bieden.

In principe start iedereen in de voorselectie. In deze groep kan je terecht vanaf 5 jaar. Deze groep is bedield voor iedereen die graag meer met turnen wil. Naast dat trainers je vragen om in deze groep te gaan turnen, is deze groep open voor iedereen die graag een kans krijgt.

Vanuit de voorselectie word gekeken naar de meest geschikte groep voor het vervolg traject. Dit kan dan de C of B selectie onderbouw groep zijn. 

Doorgroeien kan daarna naar de C of B bovenbouw. Turnen in de A selectie komt voort uit turnen in de B selectie onderbouw. De trainers en trainsters van de A en B selectie bepalen wie er geschikt is en een kans krijgt in de A selectie.

Turnen in een selectie van SGS is altijd de keuze van de turnsters en ouders. ZIj zullen dus altijd betrokken worden en blijven bij de route die gekozen is.

Leren

Iedereen is anders als het gaat om leren. Wat voor de een fijn is hoeft niet voor de ander te werken. Bij SGS hebben we wel gekozen voor een vraag gestuurd leerproces. Dit is de basis van waaruit wij werken. Daarnaast gaan we voor een lange rustige leerroutte met resultaten gesteld voor de lange termijn.

Turnen is een individuele sport wordt vaak gezegd. SGS ziet dit anders. Turnen is een teamsport, zonder turngenootjes, trainers, fysio en ouders zullen de prestaties op ieder gebied achter blijven.

Op een wedstrijd turn je inderdaad je oefening alleen. Maar wanneer je gesteund word vanaf de kant, gewaardeerd word voor je inzet door je teammaatjes, trainers en ouders dan zullen de prestaties altijd beter zijn en beter worden. 

Samen sta je sterkt! Dat geld zeker voor turnen, trainen en wedstrijden. Bij SGS weten we dat het ontwikkelen van een groepsgevoel positief bijdraagt aan presteren.


Blessures

Altijd erg vervelend als je even geblesseerd bent. Net als bij alle andere sporten komen blessures ook binnen het turnen voor.

Bij SGS werken we met veel methodische stappen en blijven we kijken naar belasting en belastbaarheid. Door die twee goed te combineren proberen we de kans op blessures al zo klein mogelijk te maken.

Door de juiste leerroute word ook meer vertrouwen ontwikkeld, wat ook weer ten goede komt aan de redusering van blessures.

Mocht er toch een blessure ontstaan (binnen of buiten de training) dan is er een vaste fysio waar de turnsters terecht kunnen. Voor de A selectie komt hij regelmatig langs, maar alle andere turnsters kunnen ook gebruik maken van zijn expertise.