Trainers kwalificaties

Bij SGS is het doel dat de trainers de volgende kwalificaties bezitten of in opleiding zijn voor de juiste kwalificatie.

A selectie: Hoofdtrainer Niveau 4

assistenten N3 of 4.

Choreografe N3.

B selectie: Hoofdtrainer N4

assistenten N2/3, Choreografe N2

            B onderbouw: Assiteren door oudere turnsters is mogelijk afhankelijk van leeftijd en niveau.

C selectie: Hoofdtrainer N3

assistenten N2

C onderbouw selectie: Hoofdtrainer N3 

Assiteren door oudere turnsters is mogelijk afhankelijk van leeftijd en niveau.

opleiden

SGS heeft het opleiden van gedegen assistenten, gymleiders en turntrainers hoog in het vaandel staan. Er wordt nauw samengewerkt met het CIOS en de KNGU om zorg te dragen voor een goed onderbouwd opleidingsplan. Aan het eind van een opleiding staat daar dan ook een officieel diploma erkend door de KNGU voor.

Studenten van het CIOS volgen bij SGS een volledig opleiding voor de niveau 3 en en niveau 4. De studenten worden intern opgeleid door een docent van RIJNIJSSEL CIOS ARHEM.

Het is ook mogelijk om vanuit eigen gelederen of van buiten een opleiding bij SGS te volgen. Dit gaat dan altijd via het CIOS waar ook aangemeld zal moeten worden. 


Assisteren


lijkt het je leuk om te assisteren maar ben je er nog niet helemaal uit of je in de toekomst er wel echt iets mee wil dan heeft SGS een interne Assistenten opleiding die geheel gratis gevolgd kan worden. Wel stelt SGS het als voorwaarde dat, na het volgen van deze opleiding minimaal een jaar geassisteerd wordt in een van de aangewezen groepen.

De SGS opleiders bepalen dan in welke groep je de assistenten rol kunt gaan vervullen.